Värnamo Anemon XL en kudde för mig

Värnamo Anemon XL en kudde för mig..det var frågan.. 

Jag vet ingen som har ägt så många kuddar som jag, och då menar jag MÅNGA. Det spelar ingen roll hur bra och vilken säng man har om kudden/kuddarna inte är rätt. Jag har haft kuddar köpta från IKEA, Hemtex, Jysk, Tempur, Svenska Bolster, Norskt dun, Värnamo of Sweden, Kungsängen, Sängjätten osv. Det har varit så kallade ergonomiska kuddar, dunkuddar, fiberkuddar osv. Jag har inte heller bara köpt EN Tempurkudde till exempel, har nog ägt snarare fem olika genom åren. Och det har varit likadant med de andra butikerna/märkena. Jag har provat många olika dunkuddar, många olika fiberkuddar, många olika och lika kuddar i alla former.

Varnamo of Sweden Anemon XLJag är så less på att leta ny kudde hela tiden och det kostar pengar..mycket pengar. Men har man ont så har man. För mig är det viktigt att få vakna med mindre smärta från nacken då det annars triggar igång migrän, hemsk migrän.

Så var det då dags för drygt en månad sen att leta nya kuddar..igen. Först tänkte jag köpa de stora 70×100 (Blåklocka) hotellkuddarna som finns på Clarionhotell (från Värnamo of Sweden). Men de hade vi för ett par år sen och vi var inget vidare nöjda då. Jag bestämde mig ganska tidigt för att det skulle vara större kuddar även denna gång. Det är ju oerhört snyggt att bädda med stora kuddar i sängen. Det blev Värnamo Anemon XL 65×90, en kudde med microfiberstoppning. Tyget är i 100% ekologiskt bomullscambric.

Värnamo Anemon XL kuddeJag tror stenhårt på flexibiliteten som följer med ett större mått på kudden. Storleken gör den mer anpassningsbar. Är man lite mindre kan man ligga längre upp på kudden med axlarna och få stöd. Och är man lite större kan man ligga längre ner så den bara stödjer nacken. Men en kudde är inte enbart till för rätt stöd vid sömnen. Den är perfekt om man gillar att ligga och läsa (eller titta på tv). Kudden är så stor att man kan vända den på längden och vinkla upp den bakom ryggen och på det sättet få en bra läsställning.

Värnamo Anemon XL en kudde för mig? Ja, just nu så fungerar den bättre än någon annan. Tror det är just flexibiliteten i mitt fall som gör att jag gillar kudden. Den verkar dessutom hålla formen bättre än de andra stora vi testat. Priset ligger på 495:- på Värnamo of Swedens egen hemsida (plus örngott 150:-), men finns hos väldigt många återförsäljare också.

 

Du kanske också vill läsa...

wpDiscuz