Paula’s Choice BHA & AHA exfoliering för ansiktet

Paula’s Choice BHA & AHA exfoliering för ansiktet kan göra skillnad som märks. 

Paula's Choice BHA & AHA exfoliering för ansiktetPaula’s Choice är ett omskrivet märke som trots sina effektiva produkter inte är särskilt dyra. Dessa produkter är så kallade Leave-On exfolieringar där systemet bygger på att man har det som en daglig rutin, och används istället för peeling. De finns i flera olika varianter med AHA respektive BHA-syra, samt i lotion, gelform eller liquid.

Vad är då BHA och vem passar det till?

  • BHA betyder Beta Hydroxi Syra (salicylsyra).
  • Exfolierar hudytan (behandlar textur och lyster).
  • Löser och öppnar upp porer (akne och pormaskar).
  • Antiinflammatoriska egenskaper och tar ner rodnad (rosacea, eksem).

Vad är då AHA och vem passar det till?

  • AHA betyder Alfa Hydroxi Syra (Glykolsyra och mjölksyra).
  • Exfolierar på hudytan (behandlar textur och lyster).
  • Ger god återfuktning (AHA binder fukt på hudytan).
  • Behandlar pigmentering, solskador och ålderstecken.

En del säger sig bli bättre och en del sämre när de börjar med sådana produkter med syror i. Men jag tror att står man bara ut så blir nog de allra flesta hjälpta till en bättre hy vid fortsatt användning. Det gäller att hitta ”sin” variant i utbudet bara, eller kanske till och med en mix av både BHA och AHA i rätt styrkor och konsistens. Man smörjer bara in ett tunt lager på rengjord hud och följer upp med serum (om man använder det) och sin ansiktskräm. Det är viktigt att man använder solskydd när man använder syror, så komplettera alltid med spf.

Paula’s Choice BHA & AHA exfoliering för ansiktet är det något jag rekommenderar? Ja, varför inte. De är inte alltför dyra. Så upplever man något av ovanstående problem med sin hud tycker jag absolut att man ska testa. Produkterna är mycket dryga och räcker därför väldigt länge. Jag själv har inte upplevt någon woweffekt direkt och då har jag använt produkterna i ca ett år (de är fortfarande inte slut). Men visst har min hy blivit jämnare och porerna mindre.

Jag har handlat i USA och i Sverige, fördelen när jag handlade utomlands var att de även hade små sample-storlekar. Vilket är bra när man vill prova på nya produkter. I Sverige har jag inte sett dom än (kanske kommer?). Priset i Sverige ligger ungefär mellan 299-349:- beroende på vilken man väljer. Men som sagt de räcker lääänge.

 

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

wpDiscuz