Nässköljning med Nasaline

Nässköljning med Nasaline nässköljare var en ny upplevelse för mig. Men vilken grej!

Nässköljaren Nasaline är ett verktyg som är framtaget för effektiv, skonsam och enkel sköljning av hela näshålan. Sköljning med saltvatten i näsan är en väl beprövad metod och har använts länge. Nasaline är en registrerad medicinteknisk produkt. Nässköljning ska aldrig göras med rent vatten utan tillsatt salt då vanligt vatten irriterar slemhinnan och upplevs starkt och obehagligt. Jag har köpt till Nasaline Salt i portionspåsar för enkelheten skull. Det går givetvis lika bra att göra sin egen blandning.

Nässköljning med NasalineMan sköljer näsan med saltvatten vid till exempel:

  • Förkylningar
  • Bihåleinflammationer, akuta såväl som kroniska
  • Allergiska näsbesvär som exempelvis pollen, pälsdjur och dammkvalsterallergi
  • Icke allergiska näsbesvär som exempelvis näspolyper och kroniskt försämrad funktion av nässlemhinnan
  • Irritation och täppa efter vistelse i dammig, rökig, sotig eller torr miljö
  • Nästäppa under graviditet
  • Överförbrukning av avsvällande nässpray
  • Efter operationer av näsa och bihålor

Så vem behöver aldrig använda en sån egentligen(?) Detta är typiskt en sån där produkt som man inte vet att man har nytta av innan man har provat. Handen på hjärtat..jag tillhör dem som är lite skeptiska till sådana produkter och tycker att ja..ja..de är säkert bra. Men nu när jag använt den så har jag ändrat uppfattning. Jag tycker att det är en väldigt simpel produkt som gör det den ska. Näsan känns väldigt ren efteråt. Trodde det skulle vara värre än vad det är. Självklart var det lite ovant första gången och jag trodde att allt skulle rinna ner i svalget, men så blev det inte.

Nässköljning med Nasaline går till som så att man använder kroppsvarmt drickbart vatten (gärna uppkokt), ungefär 250 ml och blandar ner en påse Nasaline Salt (eller eget salt) och rör om. Tar sen Nasalinesprutan och sätter mot ena näsborren och spolar med ett tryck så det rinner ut genom andra. Detta bör göras 1-3 gånger dagligen med minst två sköljningar i varje näsborre vid varje sköljtillfälle.

Priset på Nasaline nässköljare är ca 95:- och det medföljer då om jag minns rätt några påsar med salt. 20 st påsar färdigdoserat tillhörande salt kostar ungefär 44:-.

 

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

wpDiscuz