Mat på Restaurang Qvarnen i Nyköping

Mat på Restaurang Qvarnen i Nyköping avnjöts när familjen hade lite att fira. Det var första gången vi åt där..så vad tyckte vi (eller jag)..

Mat på Restaurang Qvarnen i NyköpingVår utgångspunkt var att testa ett ställe vi inte hade varit på. Men som ändå hade en meny som alla kunde hitta något i som lockade, även barn. Vi letade på nätet, läste recensioner, läste menyer. Vi beslöt oss för att testa mat på Restaurang Qvarnen i Nyköping som finns med i White Guide (White Guide-boken är de matintresserades egen guidebok som leder till både kulinariska och geografiska upplevelser).

Detta är en relativt liten restaurang med få sittplatser, i alla fall vintertid. Restaurangen ligger mitt i Nyköpingsån och har uteservering sommartid.

Vi hade bokat bord en lördag kväll direkt vid öppning, och möttes av en mysig stämning i trevlig miljö. Inget märkvärdigt och ingen lyxkänsla i själva restaurangdelen men som sagt mysigt. Lite förvånade blev vi av att endast en person tog emot alla beställningar, serverade, tog betalt osv. Även om det flöt på relativt bra, med ett trevligt bemötande.

Mat på Restaurang Qvarnen i NyköpingDenna kväll åt vi tvårätters (vi skippade dessert). Förrätterna som testades i vårt sällskap var Toast skagen och Sallad med rostade rödbetor, Löjromstoast. Vi var alla nöjda med dessa, men några av kommentarerna runt bordet var

  • Rätten med rödbetorna kunde ha varit mindre bröd och mer chevre
  • Toast skagen var jättegod

Till varmrätt så beställdes det pompa (pommes) och köttbullar till barnet i sällskapet, vilket var till belåtenhet. I övrigt beställdes Rosastekt ankbröst med krämig polenta, confiterade tomater & capcorsesås, samt Grillad hängmörad biff med lök & tomatsallad, hemslagen bearnaise & pompa (pommes). Tre olika stekgrader på köttet beställdes och hölls väl. Kommentarerna runt bordet var

  • Ankan var god, capcorsesåsen var jättegod
  • Biffarna var något små, men goda
  • Bearnaisesåsen något smaklös
  • Tomat & löksallad, mycket god

Mat på Restaurang Qvarnen i Nyköping är det något jag rekommenderar andra att testa, ja absolut. Finns ingen i vårat sällskap som var missnöjd efter middagen. Sen är det inte det godaste vi ätit heller, men den totala smakupplevelsen var bra. Prisnivån är ok.

 

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

wpDiscuz