Linnevatten från Durance och Washologi är testat

Linnevatten från Durance och Washologi är testat. Alltså inte bara ”testat”, utan använt under en längre tid. Mitt omdöme kommer här..

Linnevatten från Durance och WashologiLinnevatten eller strykvatten, vad använder man det till tänkte jag..låter lite gammaldags. Jag som typ aldrig stryker längre.

Jag läste på tillräckligt till jag förstod vad det är och speciellt vad man kan använda det till (tyvärr). För nu finns det ytterligare en produkt till som jag inte visste att vi ”behövde”. För nu behöver vi den och då framförallt Durance cotton flower hemma lika mycket som tvättmedel och sköljmedel. Jag har tidigare skrivit om Durance sköljmedel, men även om doftpinnar och kort om linnevattnet (se här).

Durance produkter är ju som ni kanske förstått lite av favoriter när det gäller att dofta gott i hemmet. Jag gillar inte starka dofter men cotton flower fungerar väldigt bra för mig. Den ger en lagom fräsch touch av rent och nytvättat. Jag använder denna spray till det mesta, som när jag bäddar, sprayar lite mellan lakan och täcke och det luktar rent och fräscht när man kryper ner på kvällen. På dörrmattan, i soffan, i garderoberna, på mattor, kläder som vädras, ytterkläder, i väskor osv.

De är givetvis till för att kunna användas vid strykning med.

Jag läste även en hel del gott om Washologi och köpte därför hem ett par stycken olika dofter för att testa. Ville jämföra med Durance doftmässigt hur de var. Washologi är en svensk produktserie, med miljömedvetna närproducerade produkter. Durance är franskt, och strykvattnet är gjort på 90-95% naturliga ingredienser och har antibakteriella ämnen. Jag tycker att de från Washologi luktar mer och starkare. Men också mer ”parfymerat”. Det är givetvis en smaksak och jag är känslig för starka dofter då de ofta ger mig huvudvärk. De dofter jag har provat från dom är harmoni (lavendel) och längtan (bomull). Hur mycket jag än ville tycka om den svenska serien så gillar jag min cotton flower från Durance allra mest. Doften av ren tvätt.

Efter att ha använt linnevatten från Durance och Washologi så kan jag säga att den jag kommer att fortsätta köpa är Durance cotton flower. De finns i 1L och kostar ca 89-110:- (plus pump, 15:-). Washologi finns i 100ml och 750ml och kostar ca 59:- och 159:-.

 

 

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

wpDiscuz