Friggs te är godare än Lipton och Twinnings

Friggs te är godare än Lipton och Twinnings. Det är ett påstående från mig som jag bygger på många års tedrickande.

Friggs te är godare än Lipton och TwinningsJag dricker inte kaffe, har aldrig gjort. Självklart har jag smakat många gånger men aldrig fastnat för den drycken oavsett sort eller smak. Men däremot te, det började jag dricka i tonåren och gör så fortfarande. Jag har vid det här laget hunnit testa påste, löste, i tebryggare, finmalet te, grovmalet te, fruktte, örtte, svart te, vitt te, grönt te, rött te..ja, ni förstår nog vart jag vill komma. Det finns ett otroligt utbud, en del som säljs som te är inte riktigt te. Jag går inte in mer på detta nu, men jag recenserar nu Friggs nyare sorter (oavsett om de är riktiga teer eller inte).

Immun är min personliga favorit, dels för att jag gillar Rooibos mer än gröna och svarta teer. Och för smaken av ingefära och apelsin. Rooibos innehåller inget koffein och passar därför bra att dricka på kvällen. Detta te är berikat med vitamin C och zink.

Energi är ett grönt te med smak av citron och mynta. Grönt te innehåller antioxidanter och är känt för sina välgörande egenskaper. Detta te innehåller tillsatt koffein, samt att de gröna tebladen innehåller naturligt koffein. Det är också berikat med vitamin B6 och B12. Vilket gör det till ett bra te att börja dagen med. Det är ett gott och fräscht te om man föredrar grönt.

Solljus är ett rooiboste med smak av tropiska frukter (apelsin, ananas, mango, kokos), som är berikat med vitamin D. I och med att det är ett rooibos så är även detta lämpligt att dricka på kvällen. Faller mig inte riktigt i smaken.

Sockerbalans (är inte med på bilden) är även det ett rooiboste med smak av chai och choklad. Ja, du läste rätt..choklad. Givetvis var jag tvungen att testa även det teet. Gillade jag det? Nä, det var inte i min smak. Men gillar man det så är teet berikat med mineralen krom, som ska hjälpa till att hålla blodsockernivån.

Jag tycker att Friggs te är godare än Lipton och Twinnings. Och då har jag testat väldigt många smaker från dessa tillverkare. Jag föredrar påste på grund av enkelheten och att slippa löst te som simmar runt i koppen. Sen kan jag ärligt erkänna att kvalitén på ett bra löste är självklart bättre. En sak som jag gillar med Friggs teer är att de inte blir beska om påsen ligger kvar i koppen. Förutom de gröna möjligtvis, grönt te är beskare.

Priset för en förpackning på 20 påsar ligger på ca 20-25:- och de finns i de flesta mataffärer.

 

 

Du kanske också vill läsa...

wpDiscuz