Är desinfektionsservetter bra att använda i hemmet?

Är desinfektionsservetter bra att använda i hemmet? Ja, jag tycker det är superbra! Är inte det minsta rädd för att få det för rent. 

Är desinfektionsservetter bra att använda i hemmet?I vardagen utsätts vi för virus och bakterier överallt och det pratas om multiresistenta bakterier. Det är mycket skrämmande givetvis, omfattande forskning och diskussioner pågår. Men jag vill i alla fall inte ha vissa virus och bakterier hemma hos mig om jag kan undvika det. Sen får andra göra precis som de vill. Så förutom att ha en flaska handsprit i bilen, och i handväskan så har vi även dessa desinfektionsservetter från DAX hemma.

Vi har testat ett par olika och detta är de vi gillar bäst. Det finns att läsa i informationen om dem att de minskar smittspridning. De är effektiva mot bakterier, svampar och olika typer av virus. Tensid är tillsatt vilket gör att ytan inte behöver förbehandlas och inte heller eftersköljas. Desinfektionsservetterna är avsedda för ”tagytor” som till exempel, handtag, bord, kranar, men även toalettsitsar. Vi brukar torka av diskbänken med dem (efter disktrasan). Vi brukar även torka av våra mobiler och Ipads med dessa servetter. Så användningsområdena är många, bara fantasin sätter gränser.

Är desinfektionsservetter bra att använda i hemmet? Ja, som sagt jag tycker det. Till exempel före och efter att man har haft gäster hemma. Eller när någon i familjen är sjuk och man vill minska riskerna att fler ska bli sjuka. Självklart ihop med flera åtgärder som egna handdukar osv. Jag tror att detta ämne är ett som kan diskuteras och aldrig få ett slut..och det behöver det inte heller. Men jag vill tipsa om dessa servetter ifall det finns någon som precis som jag kan tänka sig att ha liiite mindre baciller på kontaktytor hemma:).

Det finns några olika varianter. Förpackningen på bilden är ett rör med 150 st servetter och kostar 125:- på Apotea.se.

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

wpDiscuz