Att välja rätt sängkläder är viktigt

Att välja rätt sängkläder är viktigt för en god sömn. Men det kan bli dyrt på vägen att hitta rätt.

Jag tycker att det är oerhört viktigt med sköna och bra sängkläder. Och med sängkläder menar jag främst inte påslakan och örngott denna gång. Även om jag har mina favoriter där med.

Men grunden är täcken och kuddar, som givetvis upplevs som ännu bättre med rätt påslakan, örngott och inte minst lakan. Vi köpte en ny säng för nästan exakt två år sedan (Ekens, se tidigare inlägg). Som vi fortfarande är väldigt nöjda med. Men i och med att vi valde en 210 cm bred säng så blev det inte lika lätt att hitta lakan. Men det finns flera som levererar lakan i den storleken med. Jag har tidigare skrivit om Zebra collection och Värnamo sängkläder. Jag gillar båda, de håller jättebra kvalité. Värnamos lakan har vi flera av, de i percale. Nog om lakan, det är täcken och kuddar det skulle handla om idag.

Att välja rätt sängkläder är viktigt

 

 

 

 

 

 

När det gäller kuddar så har vi några olika att välja på i hemmet. Men det som är basen i vår säng är tre stycken Värnamo Anemon XL (65×90). Jag har tidigare skrivit om dem här, och kan nog ärligt säga att det är den kudden som har stannat längst hos mig. Jag saknar den när jag reser bort och jag älskar att lägga mig på kvällen när den ligger fluffad och väntar på mig. Vid bäddning varje dag så fluffar jag till dem så att de håller formen. Jag tycker även att de håller formen vid tvätt. Efter att jag köpte dessa kuddar så har jag faktiskt inte letat mer. Och jag som alltid så länge jag kan minnas letat ny kudde, pga smärta i nacke och huvud.

De täcken vi har nu är Värnamo sängkläder Top cool. Har precis som med kuddar haft många genom åren. Mitt problem är att jag vill ha ett svalt men ändå fluffigt, vilket är en ganska omöjlig ekvation. Jag gillar när det känns som att täcket ”andas” och inte känns kompakt. Vi hade duntäcken i flera år innan, men det vill vi inte ha igen. Min dröm är ett svalt täcke som andas, är fluffigt (”dunkänsla”) men utan dun. Om ni visste vad jag har letat.. Hade ett annat mellan dun och Top cool, Sweet dreams/sval. Det är mer dunlikt än Top cool, men varmare. Därför köpte vi Top cool/sval. Jag föredrar ett svalt täcke, och om man fryser ha filtar och överkast tillgängligt. Ett enkeltäcke kostar idag ca 690:-.

Byt oftare!

Att välja rätt sängkläder är viktigt, åtminstone för mig. Det ska vara kvalité, rätt känsla, anpassat efter individen (sval/varm, rätt höjd på kudden osv). Vill också tillägga att priset inte avgör detta. Vi har haft väldigt dyra utan att vara mer nöjda. Jag tycker också att det är viktigt att byta regelbundet, trots att man tvättar dem. Alla kuddar och täcken ”packas” ihop lite med tiden och blir mer kompakta. Det är min erfarenhet. För att behålla den där härliga nybäddade och fluffigare känslan, byt oftare!

Att välja rätt sängkläder är viktigt

 

 

 

 

 

 

Vi har givetvis inte allt från Värnamo sängkläder, men väljer gärna att handla av dem då jag anser att deras kundservice är över förväntan. Och produkterna som har jag köpt håller god kvalité. Att välja rätt sängkläder är viktigt men ack så svårt.

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

wpDiscuz